LEPOTA I ZDRAVLJE
diy-cestitka-za-osmi-mart-imamnestodakazem.rs

Da li ste i vi jedna od onih žena koje se raspamete kada vide odličan DIY video? Pa sve izgleda tako lako, mada nije uvek tako. Onog trena kada ugledam pištolj za lepak moje nade padaju u vodu. E, zato danas sa vama delim ideju za osmomartovsku čestitku, jednostavnije ne može, a izgleda vrhunski. A što je još lepše, možete je koristiti i za druge prilike. Zasucite rukave, pozovite decu i neka makazice sevaju.

Šta vam je potrebno?

potrebno-diy-cestitka-imamnestodakazem.rs

Za slučaj da reči nisu dovoljne, obezbedila sam i slike. Šalim se malo. Potrebne su vam cevčice, onoliko koliko čestitki želite da napravite. Zatim, ukrasna traka, zovu je i wasi tape, ako se ne varam, i možete je pronaći ili u knjižarama ili u Home centru, ako živite u većem gradu. Zatim, štipaljkice, sa ili bez ukrasa, a umesto njih sigurno može i spajalica. Zatim, mi smo uzeli ta ukrasna srca da zalepimo na štipaljkice koje nemaju ukrase, a umesto toga možete nešto i nacrtati, iseći i uz pomoć Oho lepka i zalepiti na štipaljkicu. Zatim, poslužio nam je papir u boji, koji god da imate. Takođe sam sigurna da će poslužiti i beli, ako nemate u boji, pa ga vi možete ukrasiti, obojati. I sad se pitate a šta će joj ova srcasta modla? E, to nam je trebalo da bismo precizno nacrtali četiri oblika srca na papiru.

Prvi korak

Nacrtati četiri oblika srca na jednom papiru i iseckati. Kao na slici ispod.

diy-cestitka-osmi-mart-imamnestodakazem.rs

Drugi korak

Nakon što ste iseckali, obrišite tragove olovke ako se još nešto vidi. Zatim, presavijte oblik cveta koji ste dobili po svim dijagonalama. Pomoć na slici opet. A zatim polako presavijte dok ne dobijete oblik srca. Latice sa strane bi trealo uvući unutra (imate pomoć i na videu na kraju teksta).

diy-cestitka-osmi-mart-imamnestodakazem.rs

Treći korak

Ukoliko imate obične cevčice, izgledaće lepše ukoliko se prelepe sa wasi trakicom, koju smo mi nalepili po dužini. Lepili smo po dužini jer je trakica dovoljno dugačka da obuhvati celu cevčicu a i tako smo dobili ravne linije. Lepljenje dijagonalno i u krug bi bilo previše neuredno. Druga opcija je da kupite one ukrasne cevčice od papira, koje se sad često viđaju na insta slikicama, verovatno ih možete pronaći u prodavnicama sa kompletnom rođendanskom opremom.

Nakon toga raširite vaš cvetić i upišite poruku. Ovo je deo za dečicu. Mi smo čestitku pravili povodom bakinog rođendana, pa otud i porukice.

diy-cestitka-osmi-mart-imamnestodakazem.rs

Poslednji korak

Savijte srce sa porukicom, prislonite cevčicu, zalepite sa zadnje strane i pričvrstite štipaljkicom. Pazite samo da je srce okrenuto tako da kada ga rastvorite, poruka bude pravilno prikazana.

diy-cestitka-osmi-mart-imamnestodakazem.rs

I to vam je to, drage moje. Nije komplikovano, zar ne? Originalnu ideju sam pronašla ovde pa možete pogledati, dodati ili oduzeti nešto. U svakom slučaju, mislim da je super ideja za iznenaditi vaspitačicu, mamu, sestru, tetku, a može 100% da prođe kao dečiji rad. Uživajte i podelite i vi neke ideje, samo vas molim jednostavne 🙂

 

Povezani postovi

2 thoughts on “DIY-čestitka za 8. mart

  1. Divan predlog! Inspirisana sam jako, a to će tek biti moja mališanka kad joj sutra pokažem post. 😀

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *