SOUL SPEAKING
prolecno-raspadanje-raspremanje-imamnestodakzem.rs

Dragi sugrađani, proleće je ušlo u naš grad. Iako kalendarski već par nedelja, ali ovih dana tek temperaturno. Dakle, zvanično je, te opuštanje može da počne. Da li je neko rekao opuštanje? Da? A šta ste vi – na nekim drogama, bez dece, bez alergija, bez garderobe od pre 12 godina?

Joj, što ja volim proleće.

Toliko se divnih stvari dešava u proleće. Sve se budi, vreme je za nove početke. Sunce nas ponovo greje. Pa Vaskrs, najšareniji i najveseliji dečiji praznik. A gde je Vaskrs tu su i praznici koje možete da provedete sa najmilijima. Eto nam ga i 1.maj. Ma sve sami razlozi za sreću i osmehe. STOP! REWIND!

Vaskrs

saranje-jaja-imamnestodakazem.rs

Jeste, bilo je veselo dok sam imala od 5 do 25 godina, jer sam trebala samo da šaram jaja pa posle da ih razbijam, i da, morala sam da NE idem u školu i na predavanja. A danas, Bog nek mi oprosti, ali samo gledam kako će deca na Veliki petak da završe malo kod babe, da ja na miru odradim to farbanje i spasim sto, stolice, zidove, garnituru i po koji živac. Bolje ovako ja još koju godinu da isprobavam metode, i da utvrdim koja je najbezbolnija, najbezazlenija, najsigurnija,.. Pa kad taman još malo porastu savršeno ćemo se složiti.

Praznici

davno-izgubljeni-drugovi-imamnestodakazem.rs

Koji praznici? I koja je postmoderna definicija praznika uopšte? Da nisam nešto propustila, majku mu? Za praznike bi trebalo da odmaraš, jelte, skitaš, piješ kafe sa davno izgubljenim prijateljima i tako to. Nekad bilo sad se pripoveda.

Konkretno, prolećni praznici predstavljaju: spremanje za Vaskrs, Vaskrs – odnosno ceo dan u kuhinji dok tvoja porodica uživa, e a onda kad deca krenu u školu sledi spektakl – prolećno raspremanje.

Prolećno raspadanje, ne raspremanje

prolecno-spremanje-imamnestodakazem.rs

Pa dokle više? Odakle više? Iz šupljeg u prazno. Iz ovog ormara u onaj. Iz ove ladice u onu. Joj, vidi ovo. Ma, šta će mi? Ma, neka, možda zatreba.

Bitno je da postaviš kutije: POKLONITI, BACITI. Takođe je bitno i da se te dve kutije napune do zadovoljavajuće zapremine, visine, obima, kako volite, inače prolećno raspadanje neće uspeti. Mi žene smo tačno mazohisti, same sebi ovo spremamo svake godine. Ma šta godine, dva puta godišnje. Mislim da sam danas porasla za par centimetara pokušavajući da dohvatim i najzabačenije delove ormara.

Prvomajski jelte praznici

alergije-imamnestodakazem.rs

I kad pomisliš da si sve postavila na svoje mesto i da napokon možeš da se opustiš i prepustiš jer stižu prvomajski praznici, eto i tog polena, te biljčice, te travuljice. Joj, što ja volim proleće. Ko se danas ne bori sa alergijama svakojake vrste. Majke mi, meni je to zavrzlama veka.  Prvih dvadeset godina svog života nisam bila alergična ali, veliko ALI, onda je neko odlučio da ipak postanem malo radioaktivna. Kako, zašto? Ko zna, kažem vam – zavrzlama. I tako propadoše i ostaše prvomajski praznici u suzama i kijanju svake godine.

 

Eto zašto prolećno raspadanje. Al setih se jedne lepe stvari danas, od muke –  pa kad smo već pouzimali spring sale, spring break od zapada, što nismo i spring yard sale. Pa, to bi bila sjajna motivacija za prolećno raspadanje, ovaj, raspremanje. A da ne spominjem uticaj na očuvanje braka – nema krša, nema loma, samo lova i ljubav do krova. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *