ONLINE SVET
Kako-da-stvorite-savrsen-radni-prostor-za-rad-od-kuce-imamnestodakazem.rs

Rad od kuće je sigurno nešto čemu težite ako ste stigli do ovog teksta. A kada ste roditelj to znači da možete da doprinosite kućnom budžetu bez trošenja vašeg teško zarađenog novca na troškove čuvanja dece, na prevoz, pa na kraju krajeva i na mnogo više garderobe, cipelica. Takođe dobijate više vremena sa svojom decom, dok su još mali.

Međutim, rad od kuće funkcioniše samo kad imate pravo okruženje i organizaciju. Sedenje na kauču, dok ste okruženi dečjim igračkama i televizorom koji vam sija u oči-nije baš idealno okruženje i uskoro ćete izgubiti fokus. Zbog izazova, ometanja i vremenskog pritiska sa kojim ćete biti suočeni kao roditelj koji radi od kuće, idealno mesto za rad je od suštinskog značaja za vaš uspeh. U nastavku teksta ću sa vama podeliti nekoliko jednostavnih načina kako možete stvoriti savršeno radno mesto u kućnom okruženju.

Pronađite pravi kutak

Pre svega potražite prostoriju koja je najudaljenija od saobraćaja na koji gleda vaša kuća ili bilo kakve slične buke koja može mnogo da vas ometa. Ne morate nužno da ukrašavate prostor, učinite toliko da vam tu bude prijatno. Možda će to biti samo neka biljka na radnom stolu, lampa, sveća ili pak želite da promenite boju zida ili tapetu. U svakom slučaju imate moju podršku 🙂 Sve samo da se tu osećate ugodno i spremno za rad.  

prirodna-svetlost-imamnestodakazem.rs

Što više prirodnog svetla

Prirodna svetlost je vaš prijatelj. A kod kuće to možete u potpunosti iskoristiti. Radni sto treba da bude postavljen tako da svetlost obasjava radnu površinu. U slučaju da radite za kompjuterom htećete da vam svetlost udara u oči a nikako u monitor jer nećete ništa videti zbog odsjaja. Podignite roletne, raširite zavese i održavajte prozore čistima. Lep pogled pomoći će vam da se osećate malo manje izolovano, ali sve dok se ne osećate kao da čitav dan radite u pećini, osećaćete se ugodno i motivisano.

Neka vaša ličnost cveta

radni-sto-imamnestodakazem.rs

Ovo je vaš radni prostor, pa učinite da on radi za vas. Ispunite ga stvarima koje vas čine srećnim (ali nemojte da ga previše zatrpavate) i izrazite se. Zamislite svoj radni prostor kao prazno platno. Dakle, sve svoje omiljene knjige stavite na novu policu iznad vašeg novog stola. Nabavite sebi laptop omiljene boje i kupite pribor koji će se slagati sa njim. Okružite se slikama prijatelja i porodice i stvarima koje vas inspirišu! Bićete u mogućnosti da izvučete udobnost i motivaciju iz svoje okoline. Zapamtite, vaš radni prostor diktira koliko dobro radite!

Zauzdajte smetnje

Rad od kuće je bukvalno rupa bez dna za nastajanje smetnji. Rupa u koju biste mogli upasti u bilo kojem trenutku! Možda ste upravo ustali ​​da podesite klimu, ali videli ste čajnik u kuhinji i odjednom vam je došlo da napravite pauzu. Pokušajte da smanjite smetnje tako što ćete sve ono što vam treba držati nadohvat ruke u vašem radnom prostoru. Pre samog početka radnog vremena isplanirajte kada će vam biti pauze i kako ćete ih iskoristiti. I ono što je najvažnije- udaljite se od mobilnog telefona.

komforan-radni-prostor-imamnestodakazem.rs

Uložite u komfor

Poslušajte nekoga sa diskus hernijom – ulaganje u udobnu stolicu znači da će biti manje bolova i u toku dana, i uveče i ikada. Veoma je bitno u kom položaju provodite tih 6 do 10 sati. Ovo nije samo ulaganje u estetiku prostora, ovo je ulaganje u vaše zdravlje.

Srećno!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *